Zonnedoek op maat

Vanaf €5.000,-

Creëer een koele, aangename tuin met een zonnedoek vierkant

Aangenaam op uw terras zitten in de schaduw, ook als het hoogzomer is: dat kan met een zonnedoek vierkant boven uw terras. Het doek wordt voor u op maat gemaakt en past dus perfect boven uw terras.

Wist u dat een zonnedoek vierkant vele malen makkelijker en sneller te realiseren is dan een gebouwde terrasoverkapping, en vrijwel altijd vergunningsvrij te plaatsen? Ervaar met een zonnedoek vierkant het gemak van een overkapping in de zomer die u in de winter ook eenvoudig kunt demonteren voor meer lichtinval in huis.

Zonnedoek in Bosschenhoofd
Zonnedoek in Maarheeze

Waarom een zonnedoek vierkant in uw tuin?

Altijd genieten van uw tuin, onafhankelijk van het weer

Snel een niet-permanente terrasoverkapping of carport in uw tuin

Zowel praktisch als sfeervol: verkrijgbaar in verschillende materialen en kleuren

Bestand tegen weer en wind

Of het nu hagelt of stormt: uw zonnedoek vierkant kan ertegen. Het doek en de bevestigingsmaterialen zijn bestand tegen windkracht 9, wat overeenkomt met een windsnelheid van 80km/u. Ook de zon wordt effectief van uw terras geweerd door uw zonnedoek: 95% van de schadelijke uv-straling wordt door het doek tegengehouden. U kiest zelf of u een waterdichte of een waterdoorlatende zonnedoek vierkant boven uw terras wilt.

Wel een overkapping of carport, geen bouwwerkzaamheden

Een houten overkapping of carport realiseren neemt al snel enkele maanden in beslag inclusief de ontwerpfase en de doorlooptijd bij aannemers. Regelmatig is hiervoor ook een bouwvergunning nodig. Een zonnedoek vierkant hebt u in gemiddeld 4 tot 6 weken na uw akkoord in uw tuin hangen en we komen in totaal slechts tweemaal bij u langs voor de installatie. Bijkomend voordeel is dat een zonnedoek vierkant vrijwel altijd vergunningsvrij* te plaatsen is.

Praktisch en sfeervol: welke zonnedoek vierkant kiest u?

Van offwhite en waterdoorlatend tot antraciet en waterdicht: uw zonnedoek vierkant wordt voor u op maat gemaakt en past zich dus aan uw wensen en gebruiksscenario aan. U hebt de keuze uit meer dan 24 kleuren doek en verschillende soorten installatiematerialen, zoals (eventueel geborsteld) rvs dat in iedere gewenste RAL-kleur te poedercoaten is of houten masten voor een natuurlijke uitstraling.

Zonnedoek: vierkant of toch een andere vorm?

De zonnedoek vierkant is een veelgevraagde vorm zonnezeil. Naast deze zonnedoek vierhoeken leveren wij ook rechthoekige zonnezeilen, of zonnezeilen met een afwijkende vorm. Klanten kiezen voor ons vanwege ons maatwerk: bij ons schaft u een zonnedoek aan dat zowel qua functionaliteit als qua uitstraling precies past bij uw buitenruimte.

Aangezien de optimale vorm van een zonnedoek afhankelijk is van de plek in uw tuin, het beoogde gebruik van het doek en de stand van de zon, wensen veel klanten een advies op maat voor hun zonnedoek. Wij komen dan ook graag bij u langs om uw buitenruimte en wensen te inventariseren en advies te geven over het gebruik van een zonnezeil bij u in de tuin.

Zonnedoek in Heesch

Klant aan het woord

‘Ik heb het contact en de plaatsing van mijn carport doek als zeer prettig ervaren. Professioneel, snel (korte levertijd) en vriendelijk. Ook het eindresultaat mag er zijn. Ik ben erg blij met deze oplossing!’

Otto Pettinga

Uitgelicht project

Luxe carport in bosrijke omgeving

Wassenaar

Deze 2 mooie auto's stonden direct onder de bomen waardoor hier veel blad en takjes op vielen. Met een 3D zonnezeil / Carport van Shadowz blijven de auto's zowel in de zomer als in de winter netjes!

Uw zonnedoek vierkant: in 5 stappen van aanvraag tot montage

1. Vrijblijvende prijsindicatie

Uw online aanvraag komt bij ons binnen. Wij stellen aan de hand hiervan een prijsindicatie op om u een idee te geven van wat uw zonnedoek op maat ongeveer zou kosten.

2. Inventarisatie en advies bij u thuis

Wij komen bij u thuis langs om de situatie te inventariseren. U hebt daarnaast gelegenheid om al uw vragen te stellen.

3. Zie het voor u met een 3D-ontwerp inclusief offerte

Na ons bezoek bij u thuis ontvangt u van ons een realistische 3D-impressie waarop u goed ziet hoe het zonnedoek bij u in de tuin eruit zou zien. Hierbij treft u ook de vrijblijvende offerte aan.

4. Installatie van het bevestigingsmateriaal

De plaatsing en montage van uw zonnezeil kent twee fases. Allereerst komen wij bij u langs om de bevestigingsmaterialen voor uw doek te monteren, zoals de masten en andere bevestigingspunten. Op het moment dat al het bevestigingsmateriaal op zijn plaats staat en hangt, doen wij nogmaals een nauwkeurige, definitieve meting om uw zonnezeil precies op maat te kunnen maken.

5. Plaatsing van uw zonnedoek vierkant

Twee tot drie weken nadat uw bevestigingsmaterialen geleverd zijn, komen wij uw zonnedoek monteren. Geniet van uw nieuwe schaduwoase!

Zonnezeil over terras heen

Veelgestelde vragen over het vierhoekvormige zonnedoek

Wat is precies het verschil tussen een zonnedoek, een zonnezeil en een schaduwdoek?

Voor veel mensen betekenen de termen zonnedoek, zonnezeil en schaduwdoek precies hetzelfde. Op deze website gebruiken wij daarom alle drie deze termen.

Een kanttekening hierbij is dat wij onder een zonnezeil of zonnedoek iets anders verstaan dan de kant-en-klare schaduwdoeken die in de zomer veelvuldig in iedere winkelstraat te vinden zijn. Dit zijn doeken die dezelfde functie hebben als een eenvoudige katoenen parasol: simpelweg schaduw werpen.

Op deze website gebruiken wij de termen zonnezeil, zonnedoek en schaduwdoek steeds om hetzelfde product te beschrijven: een hoogwaardig, weersbestendig en op maat gemaakt doek dat effectief tegen zon (en eventueel regen) beschermt en dat een lange levensduur heeft.

Houdt mijn zonnedoek vierkant alle zon tegen?

Uw zonnedoek driehoek is gemaakt van uv-bestendig materiaal dat 95% van alle schadelijke uv-straling tegenhoudt. U bent dus goed beschermd tegen de zon onder uw zonnedoek. Juist deze uv-werende eigenschappen van het doek maken dat een schaduwdoek als carport ook zeer geschikt is: de uv-straling heeft geen invloed op de lak van uw auto.

Wat is de maximale afmeting van mijn zonnedoek?

Het grootste doek dat wij tot nu toe vervaardigden, was 120m2. Hebt u een groter doek in gedachten? Neem dan gerust contact met ons op, wij kijken graag samen met u naar de mogelijkheden.

In welke kleuren en stoffen kan ik mijn zonnedoek geleverd krijgen?

Het zeil waarvan wij uw zonnezeil maken, is verkrijgbaar in meer dan 24 kleuren. Bekijk onze projecten om een impressie te krijgen van de verschillende kleuren en bijbehorende uitstralingen van onze doeken.

Kan ik mijn zonnedoek het gehele jaar laten hangen?

In principe is het doek hiertegen bestand. Om het doek langer mee te laten gaan, raden wij echter aan het doek in de winter te demonteren. Het doek demonteren en later weer monteren is eenvoudig. Wij geven u instructies zodat u dit zelf kunt doen, of doen dit op afspraak voor u. Wij slaan het doek indien gewenst ook voor u op tijdens de wintermaanden.

Zonnedoek vierkant voor uw terras of carport: begin hier 

Geniet u binnenkort van een schaduwrijk terras? Of parkeert u uw auto voortaan droog en beschermd onder een zonnedoek? Vraag nu een offerte aan en geniet snel van deze praktische én sfeervolle toevoeging aan uw tuin!