Zonnedoek op maat

Vanaf €5.000,-

Een zonnedoek in de tuin: nog meer genieten van uw buitenruimte

Regen of zonneschijn: een zonnedoek in de tuin beschermt u tegen beide. Lange avonden op het beschutte terras, uw loungeset beschermen tegen een zomers regenbuitje, de warmte van de zon weren van de achterpui: een zonnedoek in de tuin heeft in meerdere seizoenen een aangenaam effect op zowel uw buiten- als uw binnenruimte.

Waarom een zonnedoek in de tuin? 

Bij alle weersomstandigheden genieten van uw tuin

Perfect geschikt als terrasoverkapping of carport

Praktisch en sfeervol

Bestand tegen iedere weersomstandigheid

Of het nu regent, sneeuwt, hagelt of stormt: een zonnedoek in de tuin beschermt u en uw tuin. Het zonnedoek in uw tuin is vervaardigd van weathermax 80 materiaal. Dit betekent dat het lang zijn kleur en vorm behoudt en bestand is tegen maximaal windkracht 9. Kies voor een waterdicht of een waterdoorlatend zonnezeil. 

Ook slim: zonnedoek als terrasoverkapping of carport

Een zonnedoek op uw terras plaatsen in plaats van een vaste overkapping? Of een zonnedoek als carport gebruiken? Beide gebruiksmogelijkheden bieden slimme voordelen: er is vrijwel nooit een vergunning nodig voor uw zonnedoek en een zonnedoek-terrasoverkapping of zonnedoek-carport staat al binnen twee afspraken. 

Praktisch en sfeervol

Een zonnedoek boven uw terras is niet enkel praktisch, het is ook sfeervol. U kiest zelf de kleur uit meer dan 25 kleuren doek. Zo sluit het doek altijd naadloos aan bij de sfeer in uw tuin. Neem plaats onder uw zonnedoek op het terras en geniet van de intieme, beschutte plek die u in de tuin hebt gecreëerd.  

Waarom een zonnedoek boven het terras? 

  • Snelle ingebruikname: een zonnedoek is in 2 afspraken volledig gemonteerd 
  • Zeer geschikt als carport: stap altijd droog uit en bescherm uw auto tegen weersinvloeden 
  • Voor u op maat gemaakt, dus altijd die strakke en chique uitstraling van maatwerk 
  • Demonteren is eenvoudig en u kunt indien gewenst het doek bij ons opslaan 
  • Waterdicht of waterdoorlatend verkrijgbaar, dus geschikt voor ieder doeleinde 
Zonnedoek in tuin

Klant aan het woord

‘Ik heb het contact en de plaatsing van mijn carport doek als zeer prettig ervaren. Professioneel, snel (korte levertijd) en vriendelijk. Ook het eindresultaat mag er zijn. Ik ben erg blij met deze oplossing!’

Otto Pettinga

Uitgelicht project

Luxe carport in bosrijke omgeving

Wassenaar

Deze 2 mooie auto's stonden direct onder de bomen waardoor hier veel blad en takjes op vielen. Met een 3D zonnezeil / Carport van Shadowz blijven de auto's zowel in de zomer als in de winter netjes!

Zo werkt het: van aanvraag tot montage in 5 stappen 

1. Geheel vrijblijvende prijsindicatie

Uw aanvraag via de website is geheel vrijblijvend. U krijgt snel een prijsindicatie op maat van het zonnedoek voor uw terras. Een indicatie geven we u graag al vooraf: de vanafprijs voor onze zonnedoeken ligt rond de €5000,- inclusief btw. 

2. Wij komen bij u langs

Wij komen op afspraak bij u langs zodat u ons uw wensen precies te kennen kunt geven. Stelt u ook gerust uw vragen! Op locatie bekijken wij uw buitenruimte en leggen u uit wat de mogelijkheden zijn voor een zonnedoek in uw tuin. 

3. 3D-ontwerp en offerte

Nu wij precies weten hoe u uw zonnedoek in de tuin voor u ziet en wat de mogelijkheden in uw situatie zijn, maken wij voor u een realistische 3D-impressie van hoe het zonnedoek in uw tuin zal staan. Daarnaast ontvangt u van ons een offerte voor uw op maat gemaakte zonnezeil. 

4. Installeren van het bevestigingsmateriaal

Graag maken wij met u een tweede afspraak om de masten, de schroeffundamenten en eventuele andere bevestigingsbenodigdheden te monteren. Nu ligt de daadwerkelijke afmeting van uw zonnezeil vast en maken wij direct een definitieve inmeting voor uw zonnedoek. 

5. Plaatsing van uw zonnedoek

Uw zonnezeil is gereed 2 tot 3 weken na de montage van het bevestigingsmateriaal. Wij maken nogmaals een afspraak en komen het zeil installeren. Tevens ontvangt u van ons uitleg zodat u het zonnezeil, indien gewenst, zelf kunt demonteren in de wintermaanden. 

Zonnezeil over terras heen

Veelgestelde vragen over een zonnedoek op het terras en in de tuin 

Wat is het verschil tussen een zonnezeil, een zonnedoek en een schaduwdoek?

Deze termen worden veelal door elkaar gebruikt. Wij verstaan onder een zonnezeil of zonnedoek een doek dat vervaardigd is van kwalitatief hoogwaardig materiaal. Dit maakt van een zonnezeil of zonnedoek dus iets anders dan een kant-en-klaar schaduwdoek dat veelvuldig online en in de winkelstraat te verkrijgen is.  

In de praktijk gebruiken onze klanten de termen zonnezeil, zonnedoek en schaduwdoek door elkaar. Op deze website zult u zodoende alle drie de termen aantreffen. Hiermee wordt echter steeds hetzelfde product aangeduid: een op maat gemaakt doek van hoogwaardig materiaal dat tegen weersinvloeden bestand is en een lange levensduur heeft. 

Houdt een zonnedoek alle zon tegen?

Het op maat gemaakte zonnedoek voor in uw tuin is uv-bestendig en houdt 95% van alle schadelijke uv-straling tegen. U kunt dus met een gerust hart in de schaduw zitten onder het zonnedoek op uw terras.  

In welke afmetingen is het zonnedoek verkrijgbaar?

Wij hebben tot nu toe geen opdrachten gehad die wij vanwege de aangevraagde maat van het zonendoek niet konden uitvoeren. Het grootste doek dat wij tot nu toe vervaardigd hebben, was 120m2. Voor advies over de maat en vorm van uw doek kunt u uiteraard vrijblijvend bij ons terecht. 

Is mijn zonnedoek waterdicht?

U hebt de keuze voor uw zonnedoek in de tuin: een waterdicht zonnedoek of een waterdoorlatend zonnedoek. Beide doeken hebben voordelen: een waterdicht zonnedoek houdt bijvoorbeeld uw loungeset droog, maar een waterdoorlatend zonnedoek kan een verstandigere keuze zijn als u de planten onder het doek niet voortdurend zelf water wilt geven.  

Welke kleuren zonnedoeken zijn er beschikbaar?

In totaal bestaan ons assortiment uit meer dan 24 kleuren doek, variërend van offwhite tot zwart. Vraag ons gerust om kleurstalen of bekijk onze projecten voor een voorbeeldselectie uit de meer dan 1000 doeken die wij eerder hebben uitgeleverd. 

Hoelang gaat mijn zonnedoek mee in de tuin?

Een doek gaat, afhankelijk van hoezeer het is blootgesteld aan de elementen, zo’n 10 tot 15 jaar mee. Het bevestigingsmateriaal gaat vaak langer mee, waardoor een vervanging van enkel het doek na zo’n 15 jaar ook een goede optie is.  Goed onderhoud van het doek komt de levensduur ervan ten goede. 

Kan mijn zonnedoek op het terras ’s winters blijven hangen?

In principe wel, maar we zien wel dat een doek merkbaar langer meegaat indien het niet is blootgesteld aan winterse invloeden. Bovendien vinden veel van onze klanten het aangenaam om in de winter hun zonnedoek op het terras tijdelijk op te bergen, zodat de lichtinval in huis op korte, winterse dagen zo groot mogelijk is. 

Hoelang duurt het voordat het zonnedoek in mijn tuin hangt?

Rekent u op een gemiddelde levertijd van zo’n 4 tot 6 weken. Afhankelijk van de tijd van het jaar kan de vervaardiging van uw zonnedoek langere of kortere tijd in beslag nemen. Vraag ons gerust om een indicatie van de huidige levertijden.  

Ik zoek een speciale vorm zonnedoek voor boven mijn terras. Kan dat?

Wij leveren driehoekige, rechthoekige en vierkante zonnezeilen. Hebt u een hoek van bijzonder formaat of een bijzondere vorm terras in de tuin die u graag wilt overkappen met een zonnedoek? Neem gerust contact met ons op, wij denken graag met u mee over de optimale uitvoering van uw zonnedoek op maat. 

Zonnedoek op maat voor uw tuin: begin hier 

Geniet u binnenkort van een schaduwrijk terras? Of parkeert u uw auto voortaan droog en beschermd onder een zonnedoek? Vraag nu een offerte aan en geniet snel van deze praktische én sfeervolle toevoeging aan uw tuin!