Carport op maat

Vanaf €5.000,-

Vergunningsvrij carpor 

Een Shadowz carport is meer dan bescherming; het is een verrijking van uw thuis. Stel u voor: uw auto veilig en stijlvol beschut, en een extra ruimte. Geen zorgen over vergunningen, slechts een eenvoudige, snelle plaatsing. Een carport van Shadowz brengt rust, schoonheid en geeft speciale touch aan elk thuiskomst.

 • Stenen carports zijn vaak robuust en duurzaam, maar kunnen vanwege hun permanente aard en mogelijke impact op het uiterlijk en de structuur van het eigendom een vergunning vereisen. 
 • Houten carports zijn onderhevig aan weersinvloeden en regelmatig onderhoud vereisen. Afhankelijk van de grootte en het ontwerp kan een vergunning nodig zijn. 
 • Shadowz onderscheidt zich met hoogwaardige zonnezeilen, die een uniek en stijlvol alternatief bieden voor traditionele materialen zoals steen of hout. Onze hoogwaardige zonnezeilen zijn niet alleen stijlvol, maar ook veelzijdig en minder vergunningsgevoelig vanwege hun niet-permanente, aanpasbare aard. 
auto-onder-carport

Er is een landelijke wetgeving in Nederland die hier enkele voorwaarden voor heeft vastgesteld. Hoewel gemeentes ook de mogelijkheid hebben om hiervan af te kunnen wijken. Om te bepalen of een vergunning benodigd is voor uw carport, zijn deze drie belangrijke punten van overweging: 

 • Wandconstructie: Het ontbreken van ingebouwde muren in het ontwerp van de carport is een cruciale factor. Onze doeken carports, ontworpen zonder muren, voldoen vaak aan deze voorwaarde, wat het proces vereenvoudigt. 

   

 • Oppervlakte: Als de totale oppervlakte van de carport 30 m² of kleiner is, valt deze doorgaans in de categorie vergunningsvrij.

   

 • Hoogte: Een hoogte van 3 meter of lager is een ander criterium dat een carport meestal vrijstelt van een vergunningsplicht. 

Wat is een carport vergunningsvrij voorerf van Shadowz? 

Onze carports, gemaakt van hoogwaardige zonnezeilen, bieden een chique overkapping voor uw voertuigen. Deze zijn speciaal ontworpen om bescherming te bieden tegen regen, sneeuw en zon. In tegenstelling tot traditionele garages, heeft een Shadowz carport open zijden, wat zorgt voor uitstekende luchtcirculatie en gemakkelijke toegang. Onze op maat gemaakte zonnezeilen voor carports zijn vergunningsvrij voor uw voorerf.

De voorwaarden van een carport in de voortuin: vergunningsvrij 

Het goede nieuws voor u is dat het bouwen van een carport in veel gevallen vergunningsvrij is. Dit betekent dat u geen specifieke toestemming van uw gemeente nodig heeft om de carport te bouwen. Echter, zijn enkele belangrijke voorwaarden waaraan u moet voldoen om in aanmerking te komen voor vergunningsvrije carport: 

 

 • Afmetingen: de carport mag niet groter zijn dan de toegestane afmetingen van uw gemeente. 
 • Plaatsing: de carport moet binnen de grenzen van uw perceel geplaatst worden. 
 • Materialen: het gebruikte materiaal moet voldoen aan de bouwvoorschriften. Onze carports voldoen hieraan dankzij de unieke schroeffundamenten die de masten demontabel maken. 
 • Gebruik: de carport is bedoeld voor het stallen van voertuigen, niet voor andere doeleinden. 
 • Uiterlijk: de carport moet uw huis en omgeving verbeteren qua uiterlijk. 

De voordelen van een vergunningsvrije carport 

 • Bescherming: uw voertuigen zijn veilig tegen diverse weersomstandigheden, wat bijdraagt aan een langere levensduur. 
 • Extra opslagruimte: ideaal voor het opbergen van gereedschap, tuinapparatuur en meer. 
 • Waardevolle toevoeging: een stijlvolle carport kan de waarde van uw huis verhogen en is aantrekkelijk voor toekomstige kopers. 
 • Kostenbesparend: in vergelijking met garages zijn carports voordeliger in zowel bouw- als onderhoudskosten. 
 • Vergunningsvrij: onze zonnezeil carports vereisen meestal geen bouwvergunning, wat u veel regelwerk bespaart. Dus waar wacht u nog op en ga voor een vergunningsvrije carport van Shadowz. 

Reviews van onze klanten

‘Ik heb het contact en de plaatsing van mijn carport doek als zeer prettig ervaren. Professioneel, snel (korte levertijd) en vriendelijk. Ook het eindresultaat mag er zijn. Ik ben erg blij met deze oplossing!’

Otto Pettinga

Uitgelicht project

Luxe carport in bosrijke omgeving

Wassenaar

Deze 2 mooie auto's stonden direct onder de bomen waardoor hier veel blad en takjes op vielen. Met een 3D zonnezeil / Carport van Shadowz blijven de auto's zowel in de zomer als in de winter netjes!

In 5 stappen van aanvraag tot installatie

1. Vrijblijvende prijsindicatie

vraag een offerte aan via onze website voor een op maat gemaakt zonnedoek voor uw veranda, vanaf €5000,- inclusief btw.

2. Persoonlijk bezoek

wij komen bij u langs om uw wensen te bespreken en de mogelijkheden voor het zonnedoek te bekijken.

3. 3D-ontwerp en offerte

wij maken een realistische 3D-impressie van het zonnedoek in uw tuin en bieden een gedetailleerde offerte

4. Installeren van bevestigingsmateriaal

tijdens een tweede afspraak installeren we de masten en schroeffundamenten, en doen we een definitieve inmeting.

5. Plaatsing van het zonnedoek

binnen 2 tot 3 weken na de vorige afspraak installeren we het zeil en geven we uitleg over het demonteren. 

Zonnezeil over terras heen

Een vergunningsvrije carport van Shadowz is een praktische en stijlvolle oplossing voor extra bescherming en ruimte. Controleer altijd de lokale regelgeving voordat u begint met bouwen om te zorgen dat u aan alle eisen voldoet. Met de juiste planning en naleving van de regels kunt u zonder zorgen genieten van uw nieuwe carport. 

 

Veelgestelde vragen 

Hoe groot mag een carport zijn zonder vergunning?

Een carport mag maximaal 30 vierkante meter groot zijn en 3 meter hoog. Een prima formaat om u auto te beschermen. U heeft zelfs nog meer ruimte voor andere voertuigen en/of spullen.  

Kan ik zomaar een carport plaatsen?

Ja, de carports van Shadowz zijn vergunningsvrij. Dankzij het gebruik van de juiste materialen die wij gebruiken, is het mogelijk om uw carport vergunningsvrij te plaatsen.  

Is een carport altijd vergunningsvrij?

Als uw carport voldoet aan de lokale regels en afmetingen, is geen vergunning nodig. Denk aan de formaten en materialen van uw carport.  

Hoe dicht mag ik bouwen tegen een perceelgrens?

Meestal kunt u tot aan de scheidingslijn bouwen, maar controleer dit bij uw gemeente. Voordat u begint met het aanschaffen en plaatsen van uw carport, is onderzoek hiernaar belangrijk.  

Wat valt onder een carport?

Een carport is een overkapping voor uw auto, waarbij een zonnedoek van Shadowz bescherming biedt tegen verschillende weersomstandigheden. Ook biedt de carport bescherming tegen andere voertuigen of eigendommen van u.  

Een carport op maat

Een carport is een functionele en praktische oplossing om je auto te beschermen tegen de elementen. Of je nu bescherming zoekt tegen regen, sneeuw of zon, een carport biedt de perfecte beschutting voor je voertuig