3D zonnezeil op maat

Vanaf €5.000,-

Zonnedoek op palen

Een zonnedoek op palen is een elegante en functionele toevoeging aan elke buitenruimte. Het biedt niet alleen bescherming tegen de zon, maar voegt ook een aantrekkelijk element toe aan uw tuin of terras. Shadowz biedt een verscheidenheid aan zonnedoeken. Wij maken het zonnedoek volledig voor u op maat, zodat deze aan al uw behoeften voldoet.

Zonnedoek tussen steunpilaren

Bent u opzoek naar een flexibele schaduwoplossing? Dan is het plaatsen van een zonnedoek tussen palen is een populaire keuze. Het doek installeren tussen palen of muren maakt het mogelijk om het doek te spannen en te bevestigen tussen bestaande structuren, wat zorgt voor een zwevend effect en een open gevoel behoudt in uw tuin.

Geschikte pilaren voor een zonnedoek

Wilt u een zonnedoek op palen installeren in uw tuin? Dan heeft u de keuze uit verschillende palen. Zo passen natuurlijke houten palen mooi in iedere tuin, maar kunnen metalen palen vaak een moderne uitstraling geven. Uw stijl en voorkeur is dus belangrijk voor de keuze van deze palen. Gepoedercoate palen komen in verschillende kleuren voor die u maar wilt en zijn krasbestendig. Daarnaast staan betonnen palen garant voor stabiliteit, waarbij u weinig risico loopt. Als laatst bestaan er ook plastic palen die zijn gemaakt van gerecycled plastic, zo kunt u een steentje bijdragen aan milieuvriendelijkheid. Shadowz helpt u de ideale keuze te maken voor een perfecte balans tussen functionaliteit, duurzaamheid en design.

Terschuur 3-zonnezeil

Plaatsing van palen voor een zonnedoek

Wilt u de levensduur van uw zonnedoek met palen verlengen? Dan is het belangrijk dat deze palen goed geïnstalleerd worden. De palen moeten op strategische punten worden geplaatst om optimale spanning en ondersteuning voor het zonnedoek te garanderen. Dit vereist een zorgvuldige planning en meting om ervoor te zorgen dat het doek efficiënt schaduw biedt en bestand is tegen weersinvloeden. Bij Shadowz besteden we daarom veel aandacht aan de inmeting van uw zonnedoek.

Dit zeggen onze klanten

We zijn heel blij met ons 3D zonnezeil. We krijgen er veel complimenten over. Ook de service is uitstekend. Snelle reactie op mails, snel een afspraak kunnen maken en een goed advies met mooie 3D voorstelling van hoe het er uit zou gaan zien.

Claudia Schurkens

Pluspunten van een zonnedoek op palen

  • Grote keuze in plaatsing: zonnedoeken tussen palen kunnen bijna overal geplaatst worden, zolang de palen stevig kunnen worden verankerd. Dit biedt flexibiliteit bij het ontwerpen van buitenruimtes, omdat ze niet beperkt zijn tot bestaande structuren.
  • Aanpasbare schaduwgebieden: door de locatie en hoogte van de palen aan te passen, kunt u het schaduwgebied naar wens vormgeven en optimaliseren voor verschillende tijden van de dag.
  • Aantrekkelijke toevoeging: met een keuze uit diverse kleuren en materialen kunnen zonnedoeken een visueel aantrekkelijk element toevoegen dat de algehele uitstraling van een tuin of terras versterkt.
  • Duurzaam en onderhoudsarm: zonnedoeken zijn gemaakt van hoogwaardige, weerbestendige materialen die bestand zijn tegen UV-straling en andere weersinvloeden. Wat resulteert in een lange levensduur met minimaal onderhoud.
  • Verbeterde luchtcirculatie: in tegenstelling tot sommige andere overkappingen, laten zonnedoeken lucht door. Dat zorgt voor een koelere en comfortabelere omgeving door een betere luchtcirculatie.

Vijfdelig stappenplan voor de installatie van een zonnedoek op palen

1. Planning: bepaal de locatie van uw zonnedoek en markeer waar elke paal moet komen. Houd rekening met de zonrichting, windbelasting en het gewenste schaduwgebied.

2. Grondwerk: graaf de gaten voor de palen, diep genoeg voor een stevige basis. De diepte hangt af van de hoogte van de palen en de grondsoort.

3. Palen plaatsen: zet de palen in de gaten en zorg ervoor dat ze loodrecht staan. Gebruik beton voor een solide fundament en laat het uitharden volgens de instructies.

4. Bevestigingspunten aanbrengen: installeer de bevestigingspunten op de palen op de juiste hoogte, rekening houdend met de doorhang van het doek.

5. Zonnedoek spannen: bevestig het zonnedoek aan de palen en span het doek strak. Gebruik de juiste spanners om ervoor te zorgen dat het doek niet doorzakt.

Uitgelicht project

Luxe carport in bosrijke omgeving

Wassenaar

Deze 2 mooie auto's stonden direct onder de bomen waardoor hier veel blad en takjes op vielen. Met een 3D zonnezeil / Carport van Shadowz blijven de auto's zowel in de zomer als in de winter netjes!

Veel gestelde vragen

Kan ik het zonnedoek het hele jaar door laten hangen?

Bij Shadowz raden wij aan om het zonnedoek tijdens extreme weersomstandigheden en in de winter te verwijderen om de levensduur te verlengen.

Hoe strak moet het zonnedoek gespannen worden?

Het doek moet strak genoeg zijn om doorzakken en flapperen in de wind te voorkomen, maar met voldoende flexibiliteit om de winddruk te weerstaan. Bij het installeren zorgt Shadowz dat dit correct gedaan wordt.

Wat als mijn tuin ongelijke grond heeft?

Shadowz kan een oplossing op maat bieden, zelfs voor tuinen met ongelijke grond, door de palen op verschillende hoogtes te plaatsen voor een gelijkmatige spanning.

Biedt Shadowz een installatieservice?

Ja, Shadowz biedt een volledige installatieservice waarbij onze experts zorgen voor een perfecte plaatsing en spanning van uw zonnedoek.

Wat is het verschil tussen een schaduwdoek en zonnedoek?

Een schaduwdoek en zonnedoek zijn verschillende namen voor hetzelfde product. Het doek zorgt voor schaduw en verkoeling in uw buitenruimte. De termen zijn dus synoniemen van elkaar.

Creëer mijn maatwerk 3D Zonnezeil

Met een unieke schaduwplek in eigen tuin geniet je langer van zomerdagen.