Zonnedoek op maat

Vanaf €5.000,-

Snelle, sfeervolle en semi-permanente overkapping: een schaduwdoek overkapping

Uw tuin een extra aangename plek maken om in de warme zomermaanden te vertoeven? Een overkapping in uw tuin zorgt voor een koele plek waar u gegarandeerd in de schaduw kunt zitten op momenten dat u dat wilt.

Een schaduwdoek overkapping op maat is de perfecte, sfeervolle overkapping voor ieder soort tuin: het doek wordt op maat gemaakt in een kleur die u zelf kiest, houdt vrijwel alle schadelijke uv-straling tegen en is zelfs, indien gewenst, waterdicht.

Overkapping in Nuenen
Overkapping in Heesch

Waarom een schaduwdoek overkapping op maat?

Koelte in de zomer, lichtinval in de winter

Ook geschikt tegen een bui

Snel een sfeervolle buitenruimte creëren

Koel in de zomer & licht in de winter

In de zomer hebt u dankzij uw schaduwdoek overkapping op maat altijd een fijne plek in de schaduw in uw tuin. Doordat de overkapping op maat is en de vorm vrij te kiezen, zorgen we ervoor dat het doek op ieder moment van de dag en het jaar optimaal schaduw geeft. In de winter kunt u het doek eenvoudigweg opbergen, zodat het geen lichtinval in huis wegneemt in de donkere wintermaanden.

Ook geschikt tegen een bui

Uw schaduwdoek overkapping is vervaardigd van stormvast materiaal dat goed bestand is tegen een krachtige (hagel)bui. Het doek is gemaakt van materiaal dat vooral voor maritieme doeleinden wordt gebruikt: tot windkracht 9 vormt geen enkel probleem. U kiest zelf of u een waterdicht doek wenst of een waterdoorlatend doek. Met een waterdicht doek zorgt u ervoor dat uw tuinmeubilair altijd droog blijft. Of gebruik een waterdicht zonnedoek als carport!

Snel een sfeervolle buitenruimte creëren

De levertijd van een schaduwdoek als overkapping bedraagt slechts zo’n 6 weken. Dit maakt van het schaduwdoek een zeer snelle, maar effectieve en sfeervolle manier om uw tuin zomerklaar te maken. Waar een overkapping veelal een langere plan- en bouwperiode en letterlijk heel wat voeten in de aarde met zich meebrengt, is uw schaduwdoek overkapping op maat in slechts 2 montage-afspraken gereed.

Alle gemakken van een schaduwdoek als overkapping op een rij

  • Snel en vergunningsvrij een fijne buitenplek: de levertijd van uw schaduwdoek overkapping ligt doorgaans tussen de 4 en 6 weken.
  • Geschikt voor iedere buitenruimte, groot en klein: het grootste doek dat wij tot nu toe hebben geleverd, was maar liefst 120m2.
  • Maatwerk doek en bevestigingsmateriaal: altijd een perfect passende, strakke schaduwdoek als overkapping.
  • In een uitstraling die bij uw tuin past: kies uit 24 kleuren doek. Het bevestigingsmateriaal is in iedere RAL-kleur te verkrijgen en de masten ook in hout.
  • Vrijwel altijd vergunningsvrij*: voor een schaduwdoek overkapping op maat is een vergunning vaak niet nodig. Tip: ook een carport van schaduwdoek is vrijwel altijd vergunningsvrij.
Overkapping in Geldrop

Klant aan het woord

‘Ik heb het contact en de plaatsing van mijn carport doek als zeer prettig ervaren. Professioneel, snel (korte levertijd) en vriendelijk. Ook het eindresultaat mag er zijn. Ik ben erg blij met deze oplossing!’

Otto Pettinga

Uitgelicht project

Luxe carport in bosrijke omgeving

Wassenaar

Deze 2 mooie auto's stonden direct onder de bomen waardoor hier veel blad en takjes op vielen. Met een 3D zonnezeil / Carport van Shadowz blijven de auto's zowel in de zomer als in de winter netjes!

Zo werkt het: van aanvraag tot montage in 5 stappen 

1. Vrijblijvende prijsindicatie

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijs van een schaduwdoek als overkapping in uw tuin? Vraag gerust een vrijblijvende prijsindicatie aan.

Ter indicatie: de prijs voor een schaduwdoek overkapping begint bij €5000,- inclusief btw.

2. Afspraak bij u thuis

Wij komen bij u langs om uw wensen te bespreken en de mogelijkheden voor uw schaduwdoek overkapping toe te lichten.

3. Realistische 3D-impressie inclusief offerte

Nu we uw wensen en de mogelijkheden in kaart hebben gebracht, krijgt u van ons een realistisch getekende 3D-impressie van uw nieuwe schaduwdoek in uw tuin. Zo weet u precies hoe uw schaduwdoek eruit komt te zien. Bij de 3D-impressie vindt u ook de offerte met de uiteindelijke prijs.

4. Installatie van bevestigingsmaterialen

De plaatsing en montage van uw schaduwdoek gebeurt in twee fases. In de eerste fase komen wij het bevestigingsmateriaal, zoals masten en muurbevestigingsankers, monteren. Direct na de bevestiging nemen wij nogmaals de maten op van uw doek. Met deze definitieve maten maken wij vervolgens een doek voor u dat gegarandeerd precies past.

5. Montage van uw schaduwdoek overkapping

Na enkele weken nemen wij weer contact met u op zodra uw schaduwdoek klaar is. Wij komen nu het schaduwdoek monteren en geven u daarbij uitleg over hoe u het doek zelf (de)monteert, zodat u het in de winter, indien gewenst, binnen kunt halen.

Zonnezeil over terras heen

Veelgestelde vragen over de schaduwdoek overkapping

Zonnedoek, zonnezeil, schaduwdoek… Wat is precies het verschil?

De termen zonnedoek, zonnezeil en schaduwdoek worden in de praktijk veelal door elkaar gebruikt door onze klanten, en zij duiden hiermee een en hetzelfde product aan. Wij noemen ons eigen product veelal zonnedoek of zonnezeil, maar ook schaduwdoek gebruiken wij, omdat onze klanten deze term vaak het meest vertrouwd vinden.

Een kanttekening hierbij: onze zonnedoeken/zonnezeilen/schaduwdoeken verschillen wezenlijk van de kant-en-klare schaduwdoeken die u in de zomer bij bijvoorbeeld de bouwmarkt koopt. Die schaduwdoeken zijn vaak van een eenvoudige katoenen stof gemaakt en zijn geschikt om op windstille dagen wat verkoeling op het terras te brengen. Onze schaduwdoeken (of zonnezeilen, of zonnedoeken) zijn vervaardigd van hoogwaardig, weersbestendig materiaal met een lange levensduur.

In welke vormen is het schaduwdoek verkrijgbaar?

U hebt vrije keuze uit verschillende vormen schaduwdoek:

  • Rechthoekige of vierkante schaduwdoeken
  • Een schaduwdoek driehoek
  • Een vrije vorm die optimaal bij uw terras past

Het is niet altijd gemakkelijk om zelf de juiste vorm te bepalen voor uw schaduwdoek, want deze is afhankelijk van de stand van de zon door het jaar heen. Wij adviseren u daarom graag, zodat u uw schaduwdoek als overkapping iedere dag weer naar volle tevredenheid gebruikt.

Hoelang is de levertijd van mijn doek?

Gemiddeld genomen is de levertijd van uw doek zo’n 4 tot 6 weken. Dit kan wat variëren al naar gelang de tijd van het jaar. Neemt u gerust even contact met ons op om te vragen naar actuele levertijden.

Van welk materiaal is het schaduwdoek gemaakt?

Al onze schaduwdoeken zijn gemaakt van weathermax 80-materiaal. Dit materiaal is bestand tegen wind tot windkracht 9 (80 km/u) en doorstaat zelfs hagelbuien. U kiest zelf of u uw overkapping het liefst waterdicht hebt of waterdoorlatend. Uw doek blokkeert in ieder geval 95% van alle schadelijke uv-straling, zodat u zonder zorgen van uw nieuwe schaduwdoek overkapping kunt genieten.

Kan ik het doek het hele jaar door buiten laten hangen?

Uw doek is in principe bestand tegen heftige weersinvloeden, ook winters weer. Wel is het zo dat het doek langer meegaat als u het in de winter niet blootstelt aan de elementen. Wij raden u dan ook aan het doek ’s winters te demonteren. Dit is niet nodig, maar verlengt wel de levensduur van uw schaduwdoek overkapping.

Schaduwdoek op maat voor uw tuin: begin hier 

Geniet u binnenkort van een schaduwrijk terras? Of parkeert u uw auto voortaan droog en beschermd onder een zonnedoek? Vraag nu een offerte aan en geniet snel van deze praktische én sfeervolle toevoeging aan uw tuin!